Meniu Închide

Primul Dresaj Canin in 5 pasi

primul dresaj

Cum să-l înveți pe câine numele lui

Primul dresaj poate fi realizat atunci când alegi numele câinelui. Acest dresaj poate fi folosit daca câinele cel nou te ignoră când îi spui numele, sau  ai adoptat un câine dintr-un adăpost și vrei să-l înveți cu un nume nou. Poate că ai câinele de ceva vreme și el pare să aibă auz selectiv atunci când vrei atenția lui. Scopul în a-ți învăța câinele cu numele este să captezi atenția lui. Răspunzând imediat, el va înceta orice activitate și se va uita spre direcția ta.

Câinii cu auz selectiv vor răspunde atunci când vor simții, dar scopul este ca el să răspundă de fiecare dată. Un câine de încredere este o bucurie de a trăi și vei avea liniștea pe care o dorești când câinele tău se îndreaptă într-o zonă periculoasă. Ca exemple: o pisică ce fuge în trafic sau săritura în ape nesigure.

Un alt motiv pentru a-ți învăța câinele cu numele este că îl vei folosi pentru a-i atrage atenția înainte de a da o comandă. Este aproape imposibil să predai comenzi noi sau să îl antrenezi atunci când nu ai atenția câinelui. Acesta este primul lui dresaj și procesul dresajului de companie va fi mult mai ușor atunci când cățelul își va cunoaște numele.

5 pași utili pentru primul dresaj.

Poți începe cu delicioase gustări atunci când câinele este calm și ai atenția lui.

Pronunță numele câinelui cu un ton animat sau emoționat.

Când cățelul tău se uită la tine, spune „Da!” sau „Bine!” Imediat îi dai o gustare.

Repetă acest proces de 6-8 ori în mai multe sesiuni pe zi.

Câinele tău va începe să-și asocieze numele cu lucruri bune care se întâmplă. (el primește gustări delicioase)

Ai nevoie de câteva sfaturi?

Dacă este greu să captezi atenția câinelui, la început, poți face un zgomot mic atunci când spui numele.

Poți folosi un un dispozitiv special pentru a capta atenția câinilor și când te privește folosești fraze ca  „Da!” sau „Bun!”

Trebuie să te asiguri că toată lumea este în concordanță cu utilizarea numele câinelui (nu utiliza porecle sau variații).

Încercă să nu exagerezi cu numele în orice conversație ocazională.

Întrerupe întotdeauna antrenamentul înainte să obosești câinele.

Utilizează întotdeauna numele câinelui în situații pozitive, niciodată când ești supărat sau pentru disciplină.

Nu folosi niciodată numele câinelui la comanda „Nu!” sau “Stai”.

Acordă întotdeauna o mulțime de recompense (o gustare sau o laudă) atunci când acesta răspunde la numele său.

Construiește succesul câinelui tău!

Odată ce câinele începe să te privească când îi spui numele, repetă exercițiul din primul dresaj în diferite locații în jurul casei și afară. Când atenția nu este asupra ta sau când este ușor distras, folosește numele pentru a te privi. Când progresează, așteptă o secundă sau două înainte de a oferii gustarea ca recompensă, pentru a vedea dacă îi poți menține puțin mai mult atenția.

Odată ce numele îi devine cunoscut poți începe să-i șoptești ocazional numele cu un ton emoționat înainte să-i dai ceva grozav, o gustare sau o jucărie. El va învăța destul de repede și atenția se va amplifica doar șoptind numele. Acesta este primul dresaj și poate avea fi un mod distractiv de a-și regla abilitățile de ascultare și de a învăța să răspundă la un ton liniștit.

În cele din urmă vei elimina treptat recompensele, dar păstrează o surpriză ocazională atunci când câinele ascultă bine. Este o modalitate foarte bună de al menține atent și interesat să asculte, iar ulterior la dresajul de companie sa fie obișnuit și gata să învețe orice. Păstrează aceste momente distractive, interesante și pozitive atunci când rostești numele câinelui și cel mai bun prieten o să te asculte întotdeauna.

Dacă ți-a plăcut, Share cu prietenii!