Meniu Închide

Cum înveți un cățel să recupereze

cum înveți

Mintea unui cățel este pe deplin capabilă să învețe de la o vârstă fragedă. Cum înveți cățelul în 5 pasi încât nu e nevoie să amâni dresajul? Trebuie să luăm în considerare doar modul în care se produce dresajul.
Succesul nu este definit de un nivel de precizie sau de realizare, ci mai degrabă de distracția pe care o percepe cățelușul. Toți învață cel mai bine atunci când se distrează, asta include și câinii noștri.

Să aruncăm o privire la ceea ce ar trebui să fie unul dintre comportamentele de bază ale câinelui nostru, recuperarea. Dacă coincidențele sunt în favoarea ta, cățelușul tău poate să învețe să urmărească, să ridice și să se întoarcă la tine cât de repede a alergat la jucărie. Din păcate, nu este întotdeauna ceea ce învață puii. Acest lucru este doar amuzant … dar dacă locuiți cu un câine care nu aduce jucăria înapoi, poate fi extrem de frustrant. Vrem mereu să ne eliminăm frustrarea cu câinii noștri pentru a ne stabili relația la întreg potențialul.

Dacă amânați dresajul catelului până la o anume vârstă, este posibil să afectați viitorul lui, indiferent dacă este vorba de abilități mai puțin importante, cum ar fi să nu vă aducă o jucărie. Viața poate fi mult mai ușoara, iar relația ta cu cățelul este mai puțin frustrantă, când ceea ce invată cățelușul tău este planificat strategic în antrenament, decât lăsând totul la întâmplare.
Straturile de învățare au permis unui cățeluș de numai patru luni să se joace prin toate cele cinci straturi cheie într-o recuperare strălucitoare făcută într-o sesiune de învățare de 4 minute
.

Cinci elemente importante, cum înveți cățelul să recupereze.

1. Stai si așteaptă în timp ce jucaria este aruncată

Obținem acest element foarte important, așteptând intr-o poziție de control. Trebuie trezită curiozitatea cățelului, iar jucăria nu trebuie aruncată prea departe. Pentru început se poate alege o distanță între 5 si 20 de metri. Așteptarea poate să dureze aproximativ 5 minute si nu trebuie să existe lume sau alte animale care să-l distragă. Dacă nu reacționează, se repetă procedura după ce îi arătăm jucăria și o mișcăm de așa manieră înât să-i captezi atenția.

2. Sprint la jucărie

După ce aduce jucăria de 2-3 ori, transformă lecția în joacă. Pentru început, il vei ține de zgardă în timp ce arunci jucăria și îl eliberezi după două tentative de a pleca. Odată eliberat pentru a „obține” jucăria, câinele rulează direct la jucărie! Construim pasiune pentru jucării / articole care să ne aducă din timp ascultarea la comenzi si reflexe.

3. Revenire cu aducerea jucăriei

Cheia pentru câinele tău este să aducă jucăria înapoi repede și direct, și începe cu modul entuziast. Căinele ridică jucăria și este îndemnat să o aducă înapoi la tine. Dacă ezită sau nu vrea să vină, îl poți atrage cu o recompensă gustuoasă.

4. Revenirea rapidă

Aducerea câinelui înapoi după ce a luat jucăria se realizează prin entuziasm si veselie. Practic vă jucați împreună într-un mediu familial. Foarte important să nu uiți de recompensă. Astfel el va asocia succesul cu primirea unei delicioase recompense si îi va fi mult mai ușor la efectuarea dresajului de companie.

5. Livrați jucăria din mână

O mână întinsă va saluta întotdeauna câinele! Câinii noștri trebuie să știe mereu că jocul începe și se termină cu jucăria din mâna noastră. Dișciplina se învață cel mai bine de mic si el trebuie sa deosebească momentele de joacă de cele când trebuie sa fie atent și liniștit.

Dacă nu știi când trebuie început dresajul pentru rasa cățelului tău, poți întreba la o școală de dresaj și binențeles poți afla orice altă infomație.

Dacă ți-a plăcut, Share cu prietenii!