Meniu Închide

10 sfaturi pentru a te juca cu cățelul tău

10 sfaturi

Dresajul poate fi folosit pentru mult mai mult, chiar și pentru al învăța pe cățel să se joace. Cu 10 sfaturi utile poți începe o legătură activă și sănătoasă pentru tine și cățelul tău.

Joaca este o parte importantă a vieții tinere și prin jocuri se pot învăța multe, în special cum să se înțeleagă doi sau mai mulți tineri împreună. În această fază a vieții și câiniilor le place să se joace.  Este în natura câinelui să se bucure de joacă dar probabil proprietarul câinelui nu se joacă foarte mult (sau deloc) cu câinele lor. Există mai multe modalități de a te juca cu un câine și cu siguranță, diferite rase de câini preferă diferite stiluri de jocuri. Rasa sau amestecul de rase de câine vă va oferi un indiciu cu privire la ce tip de stil de joc s-ar putea bucura de cele mai multe.

Modul în care interacționăm și ne jucăm cu câinii noștri are de asemenea o influență asupra cât de mult câinii noștri se bucură să se joace cu noi. Cainii par să răspundă mai mult oamenilor cu voci înalte, entuziaste și o atitudine jucăușă, decât cu cineva care este foarte relaxat, vorbind moale sau folosește o voce monotonă. Câinii par să simtă când ne distrăm, ceea ce, la rândul lor, sporește exuberanța lor. Ei sunt stăpâni ai citirii limbajului corpului nostru și ne caută semnalele noastre de joc.

Cred că în majoritatea cazurilor un câine care nu-i place să se joace este un câine care poate învăța cum să se joace. Iată câteva dintre modalitățile favorite pe care câiniilor le place să se joace și 10 sfaturi dacă vrei să ajuți câinele să descopere cât de multă distracție poate avea cu tine.

Jocurile favorite ale câinilor

Fetch (preluarea)

Urmărește și fi urmărit

Agită și distruge jucăria

Ascunde și caută

Lupta în joacă

10 sfaturi de învățare a jocurilor

1. Fără grabă

Dacă câinele tău este timid sau fricos, lucrează într-un ritm lent, pentru a nu fi copleșit. Menține întotdeauna sesiunile de joacă în stări pozitive.

2. Folosește jucării umplute

Jocurile cu jucării umplute sunt o modalitate excelentă de a face o asociere pozitivă cu o jucărie de mestecat. Pune ceva gustos, care îi place, pe jucării, pentru a atrage interesul câinelui.

3. Ai o atitudine pozitivă

Entuziasmul te va ajută să te joci mai mult cu câinele tău., dar încearcă să nu-l obosești. Utilizează tonul corect al vocii pentru a încuraja interesul de a se juca.

4. Căutați jucăria

Când vă jucați cu o jucărie, câinele învață când vine timpul pentru joacă. Înainte de a începe, poți pretinde că nu știi unde e jucăria, pentru a o căuta puțin timp împreună.

5. Schimbă jucăriile des

Pentru a nu se plictisi, cumpără mai multe genuri de jucării si schimbăle la câteva zile. Îi va menține interesul și curiozitatea la nivel ridicat

6. Experimenteaza diferite stiluri și jocuri

Fiecare câine are metodele preferate de a se distra, dar încearcă diferite moduri pentru a vedea ce îi place mai mult. Câinii se plictisesc, deci căută modalități inedite de a vă juca.

7. Menține jocurile pentru a deveni un obicei

Un câine activ, este un câine fericit și sănătos. Dacă jocurile vor deveni un obicei, el va avea o relație strânsă cu tine și în timp vî veți cunoaște foarte bine reciproc.

8. Jucați-vă frumos

Câteodata când ne jucăm avem tendința de a exagera si chiar a naște conflicte. Tu trebuie să controlezi felul în care se desfășoară joaca și ai datoria de a o menține liniștită.

9. Oprește joaca dacă câinele o ia razna

Unele jocuri ne implică mai mult decât trebuie și ne pierdem controlul. Dacă vrei să învețe să se joace frumos și după reguli stabilite de tine, acordă atenție maximă stării emoționale.

10. Sesiuni scurte de joacă

Aici este cheia pentru ați învăța câinele tot ce dorești. Dacă sesiunea de joacă se desfășoară normal, trebuie să dureze maxim zece minute. 3-4 sesiuni de joacă pe zi vor fi suficiente pentru obișnuirea și sănătatea câinelui.

 

Dacă ți-a plăcut, Share cu prietenii!