Meniu Închide

10 greseli de formare a câinilor pe care le poți face

pentru

Câte greșeli faci la dresajul câinelui tău? Nu îți face griji dacă ești vinovat de câteva dintre acestea. Am făcut o lista scurtă cu 10 greseli, pentru a le evita în viitor.

1. Nu lucrezi cu câinele în mod constant.

Formarea câinelui tău. are un anumit nivel de angajament. Acordă zilnic timp pentru a lucra la formare și a găsi modalități de a repeta comenzi în rutina zilnică. De exemplu, poți sta cu câinele tău înainte de a lua masa sau de a ieși afară. Practică comanda jos, înainte de a obține o jucărie.

2. Răsplata nu este suficient de interesantă pentru câine.

Trebuie să te asiguri că utilizezi produse cu valoare ridicată, gustoase sau alimente reale și multe laude verbale atunci când, câinele urmează o comandă. Cel mai bine este să-l antrenezi când îi este foame, deoarece vor fi mult mai entuziasmați și mai motivați să muncească pentru mâncare.

3. Câinele tău are prea multă energie.

În cazul în care un câine nu a alergat sau are energie peste medie, este aproape imposibil pentru el să rămână concentrat pe formare. Încearcă să lucrezi cu el după o scurtă plimbare sau o sesiune de joacă.

4. Comenzile tale sunt confuze pentru câine.

Folosește indicii scurte sau comenzi și evită cuvinte suplimentare cu comenzile. Chiar și membrii familiei trebuie să folosească aceeași comandă și să vorbiți în mod clar și cu încredere. De asemenea, este important să nu repetați comenzi de nenumărate ori, deoarece câinii sunt mai buni la citirea limbajului corpului decât să interpreteze cuvintele noastre. Trebuie luat în considerare asocierea unui semnal de mână împreună cu anumite comenzi, cum ar fi arătând la podea când dați comanda jos.

5. Ești în planul mental gresit când îți antrenezi câinele.

Atitudinea este totul, nu? Dacă ești obosit sau iritat atunci când lucrezi cu câinele., sesiunea ta de formare ar putea să nu fie foarte productivă. Formarea poate fi frustrantă uneori, mai ales când antrenezi anumite comportamente cum ar fi mersul cu lesa. Dacă nu merge bine, fă o pauză și încercă mai târziu. Câinii sunt buni la simțul emoțiilor noastre, așa că încercă să faci din fiecare sesiune de antrenament o experiență pozitivă pentru câinele tău.

6. Sincronizare ratată cu acțiunile câinelui.

Este important să anticipezi mișcarea următoare a câinelui, astfel încât să îl poți recompensa de îndată ce va efectua comanda dorită. Câinii asociază răsplata cu ceea ce se întâmplă în momentul sau chiar înainte de a primi o recompensă. Dacă întârzi să-i oferi recompensa, poți recompensa accidental comportamentul greșit sau câinele nu va face legătura cu comanda. Sincronizarea este deosebit de importantă dacă folosești un o laudă pentru a marca un anumit comportament. Întotdeauna închei fiecare sesiune de antrenament după ce câinele a atins un nivel de succes.

7. Nu folosești tonul potrivit la comanda câinelui.

Câinii răspund la emoție și entuziasm în vocea noastră. Prea puțin entuziasm sau o voce scăzută, monotonă ar putea să nu provoace mult entuziasm pentru câinele tău. Pe de altă parte, prea mult entuziasm sau strigăte poate speria câinele și să nu se mai concentreze. Folosiți un ton fericit, optimist, care nu este prea strident. Amintește-ți că ridicarea vocii sau strigătul la câine este contraproductivă.

8. Mergi prea repede pentru dresaj.

Odată ce câinele înțelege o comandă, acesta este doar începutul. Apoi, trebuie să repeți comanda în situații diferite și să lucrezi încet în jurul unor niveluri mai ridicate de distragere a atenției. De asemenea, învățarea câinelui cu prea multe comenzi diferite în același timp poate fi confuză pentru el. Acordă-i timp și permite-i să-și construiască încrederea cu succes la fiecare comandă.

9. Folosești un dresaj generalist.

Metodele de antrenare care au succes sunt greu de schimbat, deoarece funcționează atât de bine, dar este important să ți cont și de personalitatea, rasa, vârsta, preferințele și istoricul câinelui. Fiecare câine este puțin diferit, iar cheia succesului de antrenament este de a descoperi ce anume motivează câinele să învețe, menținând în același timp un mediu de antrenament pozitiv.

10 Câinele nu are încredere în tine.

Ar putea fi dificil să accepți, dar se întâmplă uneori și este greu să antrenezi un câine când nu are încredere și respect. Unii oameni se confruntă cu această problemă. După ce au adoptat un câine care a fost abuzat anterior. Dacă îți faci timp pentru a stabili o relație de încredere cu câinele, formarea va fi mult mai ușoară.

Formarea câinilor pentru unii oameni este ușoară, se pare că au talent și o intuiție despre comportamentul lor. Dacă nu ești acest gen, nu îți face griji. Poți apela la o școală de dresaj pentru ajutor.

Dacă ți-a plăcut, Share cu prietenii!